vrijdag, 26. februari 2010 - 14:58 Update: 08-07-2014 1:05

CNV Vakmensen wil onderzoek naar noodzaak sluiting Smurfit Kappa in Baarn

Baarn

Golfkartononderneming Smurfit Kappa wil haar bedrijf Hermes in Baarn sluiten. Hierdoor moeten 28 werknemers elders aan werk worden geholpen. CNV Vakmensen wil eerst weten of de onderbouwing van het plan door de directie wel klopt.

Aanleiding voor de voorgenomen sluiting is volgens de directie de overcapaciteit in de markt van het golfkarton. In Baarn is een geplande doorgroei naar een groter volume niet gelukt en daarom wil men deze vestiging nu sluiten. Volgens CNV Vakmensen draaide het bedrijf echter zeker niet slecht en was een hoger volume wellicht best haalbaar geweest als tussen de verschillende vestigingen anders met opdrachten was geschoven.

Smurfit Kappa wil de 28 werknemers van werk naar werk begeleiden. De meesten kunnen worden herplaatst bij de vestiging in Oosterhout en een klein deel kan naar Soest. CNV Vakmensen gaat onderhandelen over een sociaal plan en wil daarin ruimte scheppen voor individueel maatwerk en speciale posities. Bestuurder Heino Smedes van CNV Vakmensen: “Het gaat namelijk om mensen met dienstverbanden van soms tientallen jaren. Zij moeten nu de switch maken van een twee- naar een drieploegendienst en dat betekent een grote verandering. Daar komt ook nachtarbeid bij plus — zeker naar Oosterhout — een veel langere reistijd. Voor die mensen moet goed worden gezorgd en ook daarom is goed onderzoek naar de noodzaak van sluiting zeker op zijn plaats.”
Categorie:
Tag(s):