zondag, 23. mei 2010 - 21:24

Cohen:Wilders is gevaar voor de rechtsstaat

Amsterdam

Tijdens het eerste lijsttrekkersdebat op televisie zondagavond heeft Job Cohen van de PVDA Geert Wilders van de PVV ‘een gevaar voor de rechtsstaat’ genoemd. Hij reageerde op het standpunt van Wilders met betrekking tot de integratie.

‘Wat u doet is mensen over één kam scheren, en dat is gevaarlijk voor onze samenleving", zei Cohen in een rechtstreeks debat met Wilders. ‘U kijkt niet of mensen over de schreef gaan, u kijkt wat hun geloof is. Dat mag u nooit, nooit doen.’

Criminele Marokkanen
Wilders daagde Cohen uit antwoord te geven op de vraag van Wilders of criminele Marokkanen ook het land uit zouden moeten, iets waar de PVV voor is. Cohen reageerde daarop door te zeggen dat ‘ze de Nederlandse nationaliteit hebben’ en er dus geen sprake is van uitzetten.

Paars kabinet
Balkenende deed een poging om VVD-Lijsttrekker Rutte er weer toe te verleiden om de hypotheekrenteaftrek tot breekpunt uit te roepen. Toen Rutte dat niet deed zei Balkenende dat hij (Rutte red.)de deur openzet voor een paars kabinet.

Rutte winnaar debat
Volgens de kijkers van RTL is Mark Rutte met 34% van de stemmen de winnaar van het grote premiersdebat. Cohen werd verrassend tweede met 23% van de stemmen.

Balkenende en Wilders deelden beiden de derde plaats. Zij kregen van de kijkers elk 18% van de stemmen.
Provincie:
Tag(s):