maandag, 15. februari 2010 - 17:38

Cokesmokkelaars 'de pisang' in Rotterdam

Rotterdam

Vrijdagmiddag rond kwart voor drie kreeg de politie melding van een overval op een groothandel aan de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder. Drie negroïde mannen waren de locatie binnengekomen en dreigden met een vuurwapen.

Ze waren op zoek naar dozen bananen. Na korte tijd de aanwezigen te hebben bedreigd, gingen de drie mannen weer zonder buit weg. Direct heeft de politie een onderzoek ingesteld in de omgeving, maar niemand meer aangetroffen.

Dozen met bananen in beslag
In de loods aan de groothandelsmarkt hebben rechercheurs diverse dozen met bananen in beslag genomen. Tussen die vruchten ontdekten ze diverse pakketten met verdovende middelen. Al voor de overval waren echter al enkele dozen verkocht aan handelaren.

Kort na de overval namen de kopers contact op met de groothandel dat er tussen de bananen vreemde pakketten zaten. Deze verdachte goederen zijn door de politie in beslag genomen.

Alle dozen weg bij de groothandel
Alle dozen met bananen zijn in het bezit van de politie en zijn niet meer in de groothandel aanwezig. Volgens een schatting van de politie betreft de straatwaarde van de verdovende middelen die tussen de bananen zaten enkele honderdduizenden euro's.

Aanhoudingen
Op maandagmiddag rond het middaguur meldden zich bij de groothandel drie mannen die vertelden dat ze bananen wilden kopen. Agenten die in de omgeving van de groothandel stand-by waren, hebben direct het drietal aangehouden. De mannen, een 57-jarige uit Rotterdam, een 46-jarige uit Den Haag en een 32-jarige Spanjaard zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.
Provincie:
Tag(s):