maandag, 27. september 2010 - 9:05

Collectie Brands zoekt timmervrijwilligers

Nieuw Dordrecht

Studiecentrum en rariteitenkabinet Collectie Brands zoekt vrijwilligers die willen helpen met het timmerwerk ten behoeve van de inrichting van het museum. De bouw van het museum in Nieuw Dordrecht vordert goed. Momenteel wordt de boerderij voorzien van een nieuw dak en zijn de contouren van de bibliotheek al goed zichtbaar.

Het inrichtingsplan is gereed en daarom is er gestart met het selecteren van die objecten en boeken die tentoon zullen worden gesteld als het museum klaar is. De collectie bevindt zich momenteel in het depot in Schoonebeek, veel boeken zijn aanwezig in de bibliotheek van Emmen.
In het huidige enthousiast vrijwilligerscorps bevinden zich wel mensen die hand en spandiensten gaan verrichten bij het maken van de inrichting maar vrijwilligers die echt handig zijn met hamer en zaag zijn er niet. Het timmerwerk zal plaatsvinden in de werkplaats van bouwbedrijf Brands in Emmen, de aannemer die het museum bouwt.

Zowel de museale inrichtingsmeubels, de winkelinrichting en de verrijdbare bibliotheek objecten vergen handwerk omdat op basis van unieke ontwerpen wordt gewerkt. Oude en nieuwe materialen worden in de meubels toegepast.

Mensen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met de adjunct directeur Drs. Joachim Schreurs via jwtprojectassitentie@gmail.com of op 06 – 4643386

De Collectie Brands beslaat heel veel boeken, tijdschriften en objecten. De Collectie is van regionaal en gedeeltelijk van nationaal belang. De hoofdonderwerpen zijn: Drenthiana, Collectie Tweede Wereldoorlog, Geschiedenis van Nederland, Theologie en kerkgeschiedenis, Funeralia en thanatologie , Almanakken, Juridica, Letterkunde en taalwetenschap, Publicaties overige vakgebieden en varia, Numismatiek en meterologie , Archeologica en Historische voorwerpen.

Naar verwachting zal het Studiecentrum Rariteitenkabinet jaarlijks 8.000 bezoekers ontvangen. Het museum zal bestaan uit expositieruimten, een filmzaal, een bibliotheek, studieplekken, een museumcafé en een theetuin.
Provincie:
Tag(s):