vrijdag, 11. juni 2010 - 13:54

Compositietekening dader zedenmisdrijven Almere

Almere

Politie Flevoland heeft naar aanleiding van de gewelds- en zedenmisdrijven tegen vrouwen die in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden in Almere een compositietekening geconstrueerd.

Deze tekening is vertoond in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Flevoland van donderdag 10 juni. Inmiddels heeft het rechercheteam 7 tips binnengekregen naar aanleiding van de televisie-uitzendingen.

Ook heeft zich een specifieke getuige gemeld. Hierbij gaat het om één van de voorbijfietsende personen in de zaak van het minderjarige meisje van donderdagmiddag 3 juni.

De politie houdt een klopjacht op de man die verdacht wordt van verschillende aanvallen op vrouwen:

Dinsdagmiddag 3 juni liep een 20-jarige vrouw zware verwondingen aan haar gezicht op bij een mishandeling rond 16.00 uur op het Vierbruggenpad in Almere Hout. Op dezelfde middag rond 16.15 uur werd op het Watersnippad een 10-jarig meisje van achteren aangevallen en slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf.

Dinsdagochtend 8 juni werd een 46-jarige vrouw aangevallen en aangerand op het Farflerpad in Almere Haven.
In de voorafgaande periode zijn er nog 4 vrouwen in de omgeving aangevallen.

Dader
Door het kleine gebied en de werkwijze houdt de politie er rekening mee dat de aanvallen steeds door dezelfde dader werden gepleegd. Omdat die dader van achter aanvalt hebben de meeste slachtoffers niet heel veel van hun belager kunnen zien, maar het gaat om een jonge man. Hij is tussen de 15 en 25 jaar oud; ongeveer 1.75 meter lang. De man droeg een zwarte helm, een zwarte of bruine leren jas en reed op een donkere, mogelijk zwarte, scooter.

Getuigenoproep 1 en 2
De politie weet dat na de aanval op het 10-jarig meisje op het Watersnippad op donderdag 3 juni, rond 16.15 uur, 2 mensen zijn langsgefietst. En op het moment dat het meisje werd opgevangen door voorbijgangers, kwam er een vrouw langs die ook naar dat groepje rond het meisje heeft gekeken.

Die vrouw kwam waarschijnlijk vanuit Almere-Stad. Even later, toen de politie ook al bij het meisje was, is er ook een man vanuit die richting langsgefietst.
Dat was een blanke man, met een behoorlijk zongebruinde huid. Met al deze specifiek genoemde personen wil het rechercheteam snel in contact komen. De voorbijfietsende man met de zongebruinde huid heeft zich gisteravond naar aanleiding van de uitzendingen gemeld.

Getuigenoproep 3
Ook is het rechercheteam op zoek naar een man die afgelopen dinsdag 8 juni rond 09.30 uur over het Farflerpad fietste, net nadat die 46-jarige vrouw daar was aangerand. Dit was een lange man met donker haar in blauwe kleding op een herenfiets, waarschijnlijk was die fiets ook blauw.

De dader was op dat moment net weggereden op zijn scooter en het slachtoffer heeft nog oogcontact gehad met deze mogelijk getuige. Hij besefte waarschijnlijk niet wat er was gebeurd en is doorgefietst.

Getuigenoproep 4
Tevens zoekt het rechercheteam naar personen die donderdagmiddag 3 juni tussen 15.30 en 16.30 uur in de Hoge Vaart, tussen de brug aan het Starleypad en de brug aan de Vogelweg, zich op het water bevonden in een boot danwel aan het vissen waren aan de walkant. Deze personen worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam.

Iedereen die meer informatie heeft of tips wil doorgeven neemt contact op met het rechercheteam ART 8 van politie Flevoland via 0900-8844.
Mailen kan ook: ART8@flevoland.politie.nl
Provincie:
Tag(s):