vrijdag, 29. januari 2010 - 17:25

Computerproblemen politie nog niet opgelost

Assen

De hoofdoorzaak van het computerprobleem waar de politie in Noord- en Oost-Nederland sinds woensdag 20 januari mee kampt is gevonden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bij onderhoud van software in de systemen in het rekencentrum van de politie in Noord- en Oost Nederland een belangrijk reparatieprogramma niet is geplaatst. Hierdoor liep het rekencentrum langzaam vast. Dit is nu gedeeltelijk hersteld.

De huidige situatie waarbij 3000 gebruikers kunnen inloggen is stabiel en onder controle. Wel zijn er nog regelmatig andere storingen.

Er is geen sprake van zoekgeraakte gegevens, zoals gegevens over veelplegers. De korpsen kunnen nog steeds een overzicht geven van veelplegers en de informatie wordt actueel gehouden. Als medewerkers thuiswerken is dat in ieder geval niet met vertrouwelijke politie-informatie.

Het computerprobleem heeft betrekking op de korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente. Deze acht korpsen werken op een gezamenlijk computercentrum. Bij de overige korpsen en het KLPD speelde de storing niet.
Provincie:
Tag(s):