donderdag, 3. juni 2010 - 22:20

Conducteur gewond na mishandeling in Meerssen

Meerssen

Een treinconducteur is donderdag rond 18.00 uur op het station in Meerssen mishandeld door een groepje jongeren. Twee jongens van 17 en 18 jaar zijn aangehouden en ingesloten. De politie is nog op zoek naar een derde jongen.

Er ontstond onenigheid door het groepje van vier jongeren en de conducteur. De conducteur kreeg het hierbij zwaar te verduren. De jongeren gingen er te voet vandoor en ze lieten de conducteur gewond achter. Een oplettende getuige fietste achter de vier aan en belde de politie. Deze kon drie van de vier, de jongens en een 18-jarige meisje, in de buurt van de Herkenberg in Meerssen aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau. Met behulp van een politiehond werd nog naar de vierde gezocht, echter zonder resultaat.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het 18-jarige meisje niets met de mishandeling te maken heeft en zij is in vrijheid gesteld.
De conducteur is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ernstig letsel aan zijn enkel geconstateerd.
Waarover de onenigheid is ontstaan en waarom de conducteur mishandeld werd, is niet bekend. De Spoorwegpolitie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):