donderdag, 19. augustus 2010 - 17:14

Container valt op snelweg A15 bij Rotterdam

Rotterdam

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft een onderzoek ingesteld naar het afvallen van een container op de A15 ter hoogte van Rotterdam. Op donderdag 19 augustus 2010 omstreeks 11.25 uur viel de container op de weg en blokkeerde drie rijstroken.

De lading bestaande uit ijzererts bleef in de container. Een personenauto, welke achter de vrachtauto met aanhangwagen reed, raakte licht beschadigd aan de onderzijde.

De 35-jarige chauffeur uit Zevenbergschehoek had de vrachtwagencombinatie geladen meegenomen vanaf de Beatrixhaven. Ter hoogte van parkeerplaats Kortland begon de aanhangwagen te slingeren en viel de container, ondanks dat deze was vast gezet, er van af. Deze ‘20 foot’ container kwam op blokkeerde rijstrook 1 en 2 en deels rijstrook 3. De rijbaan werd afgesloten voor het onderzoek en de opruimwerkzaamheden, waarbij het verkeer werd omgeleid via de parkeerplaats. De Verkeerspolitie van het KLPD maakt proces-verbaal op voor onvoldoende ladingzekering en overbelading van het voertuig. Het gewicht van de totale combinatie bedroeg 60.000 kg.
Provincie:
Tag(s):