woensdag, 20. januari 2010 - 22:16

Contouren nieuw Drents Museum krijgen vorm

Assen

Inmiddels zijn na het vorstverlet, de nieuwbouwwerkzaamheden van het Drents Museum weer hervat. Op dit moment wordt gewerkt aan het maken van de zogeheten soilmixwanden, die de buitenmuren van de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het Drents Museum vormen. De soilmixwanden zijn gemaakt van een mengsel van beton en het aanwezige zand, volgens een speciaal procédé dat door de firma Franki uit het Brabantse Oosterhout wordt toegepast en uitgevoerd. Een redelijk uniek proces voor Nederland.

De bouw loopt volgens planning. Vanwege het kerstreces en het serieuze winterweer heeft de bouw even stilgelegen, maar enkele weken vorstverlet waren in de planning opgenomen. Nu de damwanden zijn geplaatst, hoeft de directe omgeving van de bouwplaats ook niet meer beducht te zijn voor trillings- of geluidsoverlast.

Na het plaatsen van de wanden zal de bouwput van de nieuwe tentoonstellingsvleugel verder worden uitgegraven. Dit zal de nodige verkeersbewegingen in de directe omgeving met zich meebrengen. Door het afvoeren van de grond zullen er dagelijks tientallen vrachtwagens door de binnenstad van Assen rijden. Deze werkzaamheden starten half februari en duren tot eind april, begin mei.

Het vernieuwde Drents Museum zal in de zomer van 2011 zijn deuren openen voor het publiek.
Provincie:
Tag(s):