vrijdag, 23. april 2010 - 22:42

Controle Conexxion bussen

Haarlem

De politie hield donderdagmiddag en avond samen met medewerkers van Conexxion een controle bij de bushaltes Aziëweg en op het Verwulft.

Buspassagiers werden gecontroleerd op het hebben van een vervoersbewijs en tegen overlastgevers werd opgetreden. Er zijn acht aanhoudingen verricht.

Het ging hierbij om het niet voldoen aan een vordering van de politie, één verdachte moest nog een boete betalen, één verdachte had geen ID kaart bij zich en er werden drie illegale vreemdelingen aangehouden. Er werden 169 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere voeten op de bank in de bus en zonder geldig vervoersbewijs rijden. 13 Personen bleken boetes niet te hebben betaald. Er zijn in totaal 1646 passagiers gecontroleerd.

Deze controle maakt deel uit van de handhavingsacties die de afgelopen week werden gehouden. Zo zijn er inmiddels een aantal alcoholcontroles gehouden, specifiek gericht op sportkantines.

Verder zijn er controles geweest op bromfietsen en andere verkeerscontroles, was er een actie met de cannachopper en is er een coffeeshopcontrole uitgevoerd.

De controles zijn gericht op veiligheid van de bewoners van Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. De controles worden gedurende de rest van het jaar met regelmaat herhaald. Bij de controles werken (gebieds)agenten en andere medewerkers van het district samen voor een effectieve uitvoering van de controle.
Provincie:
Tag(s):