maandag, 1. februari 2010 - 13:03

Controle 'restalcohol' in Twente

Oldenzaal

Drie bestuurders in Twente werden aangehouden omdat zij maandagochtend (nog) onder invloed van alcohol verkeerden.

Politie Twente controleerde samen met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee vanmorgen 600 bestuurders aan de Jan van Arkelweg in Fleringen en 500 bestuurders aan de Enschedesestraat in Oldenzaal op het gebruik van alcohol. De controle begon om 6.00 uur en was gepland tot 8.45 uur. De controle werd, door de barre weersomstandigheden, om 7.30 uur afgebroken om de verkeersveiligheid niet in gevaar te brengen.

Nóg onder invloed!
Bij de controle in Fleringen was het binnen een half uur raak. Drie bestuurders werden aangehouden omdat zij nog onder invloed van alcohol verkeerden.

Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Geesteren reed met zijn trekker met oplegger terwijl hij 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Een 37-jarige man uit Tubbergen verklaarde dat hij de avond ervoor 15 glazen bier had gedronken. Hij was zich er niet van bewust dat hij nog steeds onder invloed verkeerde. De man had ook een promillage van 0,6. Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Reutum ging de fout in met 0,5 promille. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie Twente wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol. De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust.

Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het risico op ongevallen met 100%. De controlerende agenten constateerden op de mobiele alcoholtester ook diverse indicaties op het gebruik van alcohol. Deze bestuurders overschreden echter niet de strafbare limiet. Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt, bij een beginnend bestuurder 0,2 promille.

De politie Twente blijft deze controles in de toekomst uitvoeren om de verkeersveiligheid te vergroten.
Provincie:
Tag(s):