maandag, 6. september 2010 - 22:17

Corneille zijn laatste werk wordt in Emmen geveild

Emmen

De Elephant Parade Dierenpark Emmen is bijna toe aan zijn grote finale. De 75 manshoge kunstolifanten worden donderdag 9 september
geveild door Christie’s in het Eden Hotel in Emmen. Topstuk van de volledig
uitverkochte veiling is wellicht de kunstolifant van Corneille, de zondag overleden wereldberoemde schilder.

Voorafgaand aan de veiling zal de speciale Elephant Parade Express vertrekken vanaf Amsterdam Centraal. In de trein zullen 3 kunstenaars een drieluik van olifanten voltooien. Ook aan boord: het laatste kunstwerk dat Corneille in zijn leven voltooide.

Mike Spits, met zijn vader Marc oprichter van de kunsttentoonstelling: "De Elephant Parade heeft ontzettend veel te danken aan Corneille. Hij was de eerste internationaal bekende kunstenaar die voor ons een Elephant Parade olifant beschilderde. Corneille steunde ons vanaf het begin en heeft meermalen verteld hoe belangrijk hij het vond om de Aziatische
olifant te redden. De veiling van zijn laatste kunstwerk, een schitterende olifant, wordt een eerbetoon aan deze bijzondere man.”

Corneille - zijn echte naam was Guillaume Cornelis Beverloo - bleef tot het eind van zijn leven schilderen. Volgens zijn woordvoerder Boudewijn Hiltermann waren de 3 kunstolifanten de laatste werken die de legendarische schilder voltooide. De allerlaatste olifant die hij schilderde wordt a.s. donderdag in Emmen geveild.
Provincie:
Tag(s):