dinsdag, 17. augustus 2010 - 19:48 Update: 08-07-2014 0:30

Daihatsu Cuore zuinigste compacte benzineauto

In de Eco-Drive (een Duitse zuinigheidstest) heeft de Daihatsu Cuore de eerste plek behaald bij de compacte benzineauto’s. Met een praktijkverbruik van 4,2 liter per 100 kilometer (1 liter op 23,8 kilometer) liet de wegenbelastingvrije Japanner alle concurrenten achter zich.

De Eco-Drive is een test die georganiseerd wordt door het Duitse vaktijdschrift ‘Auto, Motor und Sport’ (AMS). In deze test zijn een groot aantal auto’s aan een zuinigheidstest onderworpen. Op het testcircuit van de Eco-Drive noteerde de Daihatsu Cuore een verbruik van slechts 4,2 liter per 100 kilometer. Daarmee heeft de 69 pk sterke Cuore de eerste plaats behaald bij de compacte benzineauto’s.

De Cuore presteerde op het circuit nog beter dan het normverbruik van 4,4 liter (per 100 kilometer). De zuinigste en minst milieubelastende auto’s van iedere klasse werden door het vaktijdschrift opgenomen in de ‘Groene lijst’. “De ruime en flexibele Cuore neemt bij een zuinige rijstijl genoegen met nipt meer dan vier liter”, zo luidde het samenvattende oordeel van de AMS-redactie.

De Daihatsu Cuore heeft van de Nederlandse overheid het officiële predicaat ‘zeer zuinig’ gekregen en is daarmee BPM-vrij, wegenbelastingvrij en kent een bijtelling van slechts 14%. Er is al een Cuore vanaf € 9.999.
Categorie:
Tag(s):