donderdag, 21. januari 2010 - 12:09

Damestoiletfilmer voor rechter

Den Haag

Het Openbaar Ministerie Den Haag gaat een 52-jarige man uit Leiden vervolgen voor aanranding en het heimelijk maken van video-opnames.

De man wordt ervan verdacht dat hij tussen 1 juni 2005 en 18 oktober 2008 met een verborgen camera opnames heeft gemaakt van vrouwen in het toilet van zijn restaurant. Volgens het Openbaar Ministerie levert dit aanranding van de eerbaarheid op. De restauranteigenaar werd op 8 december 2008 aangehouden.

Om hoeveel vrouwen het gaat is niet bekend maar het OM houdt er rekening mee dat gezien de lange periode dat de man opnames heeft gemaakt, het om zeer veel vrouwen kan gaan. Dit is moeilijk na te gaan omdat de vrouwen op de videobanden niet herkenbaar in beeld zijn en er bovendien geen tijdsaanduiding op de banden te zien is.

De verdachte is eigenaar van een Italiaans restaurant in Leiden. Op 18 oktober 2008 ontdekte een vrouwelijke bezoeker van zijn restaurant een camera in de plafondlamp van het damestoilet.

Toen zij terug kwam van het toilet vertelde zij haar vriendinnen wat ze gezien had. Twee anderen besloten om ook te gaan kijken en zij maakten met hun mobiele telefoon foto’s. Daarop besloten de dames om meteen naar de politie te gaan en te melden dat er een camera hing.

De politie nam direct poolshoogte en de agenten troffen inderdaad een verborgen camera aan. De camera kon vanuit drie verschillende posities van bovenaf filmen. Verder had de eigenaar ook een spiegel recht tegenover het toilet opgehangen. De camera bleek verbonden te zijn met een tv/videorecorder op de boven gelegen verdieping. Daar stond ook een tafel met een stoel en drie dozen met in totaal 96 videobanden met opnames. Alle aangetroffen spullen zijn direct in beslag genomen.

De eigenaar heeft verklaard dat hij de camera drie jaar eerder had geïnstalleerd om zijn personeel te kunnen controleren op mogelijk diefstal uit de kas of drugsgebruik. Hij ontkent een seksueel motief te hebben gehad.

De gefilmde vrouwen zijn van boven gefilmd en zijn niet te identificeren. De geslachtsdelen zijn niet te zien. Wat wel te zien is, zijn ontblote billen en toilethandelingen.

Het is nog niet bekend wanneer de verdachte voor de rechter moet komen.
Provincie:
Tag(s):