dinsdag, 9. maart 2010 - 17:15 Update: 08-07-2014 1:05

De Graafschap klopt Cambuur in rood ontsierde topper

(Elf Voetbal) De Graafschap heeft door een zege op Cambuur een belangrijke stap richting de titel gezet. Aan de hand van Hugo Bargas werden de Friezen met een ruime 3-0 nederlaag terug naar Leeuwarden gestuurd.

De topper kende een sensationele start. Steve de Ridder moest al na achttien minuten na een stevige charge met rood van het veld. Toch wist De Graafschap een minuut later de leiding te nemen. Hugo Bargas toonde maar weer eens zijn niet geringe klasse door een vrije trap op subtiele wijze achter sluitpost David Meul te plaatsen. Lang plezier van het veldoverwicht hadden de Friezen ook al niet. Reza Ghoochannejhad kreeg tien minuten na de uitsluiting van De Ridder ook de rode prent van arbiter Richard Liesveld.

Op meer doelpunten was het wachten op deel twee. Na 51 minuten was Bargas wederom trefzeker. De Argentijn haalde vanaf de zijkant van het strafschopgebied uit met links en zag zijn schot via de binnenkant van de paal achter sluitpost Meul ploffen. Cambuur probeerde daarna wel iets terug te doen. Mark de Vries was er dichtbij, maar zijn inzet ging net naast. Ook enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Joost Terol leverden geen aansluitingstreffer op.

Peter Jungschlager maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een einde door de 3-0 aan te tekenen. De voorsprong van de Superboeren op Cambuur is nu met tien punten uiterst comfortabel te noemen. De Friezen hebben nog wel één extra wedstrijd voor de boeg.