zaterdag, 15. mei 2010 - 19:02 Update: 08-07-2014 1:04

De Mos heeft Duplan terug voor allesbeslissende broederstrijd

(Elf Voetbal) Sparta en Excelsior kennen weinig personele problemen in de aanloop naar het allesbeslissende duel in de Jupiler Play-offs. Sparta-coach Aad de Mos ziet Edouard Duplan terugkeren in de selectie, terwijl voor Excelsior-trainer Alex Pastoor alleen Adnan Alisic een twijfelgeval is.

De Rotterdamse clubs bepalen zondag vanaf 16.30 uur - met een 0-0 stand na één duel - wie van de twee volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

Duplan ontbrak de eerste drie duels in de play-offs vanwege een liesblessure. Daar is de Fransman, door De Mos al eens Sparta's beste speler genoemd, nu van hersteld. Het is niet waarschijnlijk dat hij meteen in de basis begint. De Mos ziet Nick Viergever terugkeren van een schorsing, wat mogelijk ten koste gaat van Ayodele Adeleye, die afgelopen donderdag nog wel speelde.

Aan Excelsior-zijde heeft Alisic een liesblessure. "Hij moet honderd procent fit zijn wil ik hem zondag tegen Sparta laten starten", liet Pastoor weten aan het AD. "Als Alisic 95 procent fit is, kies ik voor een andere speler, want ik heb er genoeg die wel fysiek optimaal zijn."

Excelsior dicht zichzelf goede kansen toe. Pastoor: "Ons voordeel is dat als wij één keer scoren Sparta er twee moet maken. Ik denk dat wij op het Kasteel mee ruimte krijgen. Het wordt in elk geval een zenuwslopend duel, maar dat is meer in ons voordeel dan in dat van Sparta."
Categorie:
Tag(s):