donderdag, 21. januari 2010 - 23:15

De nieuwe Trofeo Maserati GranTurismo MC onthuld.

Maserati CEO Harald Jacob Wester heeft recent de nieuwe Trofeo Maserati GranTurismo MC onthuld.

De sportwagenfabrikant uit Modena organiseert wederom een ‘single-make’ kampioenschap voor haar gentlemen-driver clientèle, met de GranTurismo MC Trofeo. Dit is de raceversie van de GranTurismo S 4.7, de marktleider in de categorie van luxe coupés.

Net zoals de straatversie wordt de raceversie op dezelfde assemblagelijn geproduceerd in Viale Ciro Menotti, Modena. De eerste auto’s zijn inmiddels geproduceerd en worden sinds enkele dagen getest op de testbaan.

De Trofeo Maserati GranTurismo MC bestaat uit zeven raceontmoetingen op de belangrijkste Europese circuits, in het raceprogramma van het WTCC (World Touring Car Championship) en het Italiaanse GT kampioenschap.

Het debuut van de serie vindt plaats op 23 mei in Monza, gevolgd door Zolder (B) op 20 juni, Brands Hatch (GB) op 18 juli, Brno (CZ) op 1 augustus, Oschersleben (D) op 5 september, Valencia (E) op 19 september en de finalerace op Mugello, gepland op 10 oktober.

Naast de GranTurismo MC Trofeo voor het circuit, die door Maserati Corse zelf wordt ingezet, kunnen privé-teams met de GranTurismo MC GT4 ook aan de serie deelnemen, met een aparte classificatie los van de Trofeo.
Een raceweekend bestaat uit twee vrije trainingen van ieder 40 minuten op vrijdag, twee kwalificatietrainingen van 20 minuten op zaterdag en twee races van 38 minuten plus een ronde op zondag.

Deelname aan de Trofeo Maserati GranTurismo MC kost € 162,000 ex belastingen voor het gehele seizoen (Euro 168,000 ex voor een team van twee rijders, terwijl de kosten voor eigenaren van een GranTurismo GT4 € 45,000 ex belastingen zijn.
Categorie:
Tag(s):