dinsdag, 23. februari 2010 - 12:01

De Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’ modeljaar 2011

Op basis van de Quattroporte Sport GT S volgt een auto ter gelegenheid van de talloze onderscheidingen die Maserati’s topsedan sinds zijn introductie heeft ontvangen. De Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’, het nieuwste pronkstuk binnen de Maserati modelreeks, beleeft zijn officiële debuut tijdens de prestigieuze Autosalon van Genève

Zes jaar na zijn introductie blijft de auto die het ‘luxury sport sedan’ segment in het leven riep loftuitingen ontvangen van consumenten, autoliefhebbers en media. Maserati heeft besloten dit succes te vieren met een overtreffende uitvoering, die de elegantie en sportieve stijl van het vlaggenschip van het merk combineert met een nadrukkelijk sportieve flair dankzij de mix van zeer verfijnde details, handwerk en technologische features.

Tijdens zijn zes levensjaren heeft de Maserati Quattroporte niet minder dan vijftig awards ontvangen van de meest prestigieuze automedia en lifestyle magazines uit 14 landen, verdeeld over vier continenten. Een wereldwijde erkenning voor een auto die zichzelf gedurende de afgelopen jaren telkens opnieuw heeft weten te presenteren. Maar behouden zijn de aantrekkingskracht van de lijnen en de puurheid van de vormen, afkomstig van de hand van Pininfarina, waardoor hij direct al een klassieker is geworden.

De Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’ is gebaseerd op de Quattroporte Sport GT S en is bedoeld om alle features die het vlaggenschip van het merk met de Drietand tot een benchmark in dit segment hebben gemaakt, met elkaar te combineren:
• de unieke en elegante styling, gemixt met een vleugje sportieve flair dankzij in het oog springende details, zowel uiterlijk als in het interieur;
• het rijplezier, omdat de ‘Awards Edition’ is gebaseerd op de Quattroporte Sport GT S, die borg staat voor dynamiek en prestaties van topniveau;
• het vakmanschap dat terugkomt in de handgemaakte afwerkingdetails die iedere auto tot een uniek product maken.

De nieuwe Quarzo fuso lak — een grijze metallickleur met pareleffect en goudkleurige nuances — is exclusief voorbehouden aan dit model, waardoor hij uiterlijk direct herkenbaar is en waardoor de elegante lijnen van het koetswerk nog meer kracht krijgen. De gepolijste chroomdetails, de uitstroomopeningen opzij en de omlijsting van de radiator passen perfect bij de matte, donkergrijze 20 inch Multi Trident velgen.

Het remsysteem, dat vergelijkbaar is met dat van de Quattroporte Sport GT S en dat gebruikmaakt van dubbele gegoten schijfremmen, wordt zowel voor als achter verder versterkt door de met de hand gepolijste remklauwen. Met de Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’ introduceren Maserati en Brembo voor de eerste maal binnen de auto-industrie gepolijste remklauwen, die behandeld zijn via nauwgezette mechanische processen. Ze zijn voorzien van een met de hand aangebrachte afwerklaag die ze hun speciale spiegeleffect uitstraling geeft en die tegelijkertijd hun sportieve aspiraties versterkt.

Ook het interieur getuigt van een combinatie van sportieve flair met vakmanschap, elementen die altijd kenmerkend zijn geweest voor het vlaggenschip van Maserati. Het Poltrona Frau leer van de stoelen gaat samen met geperforeerd Alcantara met een nieuw golfpatroon, waarbij de hemel nog steeds met Alcantara is bekleed. Andere kenmerkende interieurelementen zijn de speciale, geborsteld aluminium dorpels en de matte Piano Black houtelementen.

De kofferbak heeft een volledig zwarte bekleding met extra verchroomde details en een lederen opbergvak aan de zijkant. Ook de matten zijn niet aan de aandacht voor details ontsnapt en zijn nu van een nog exclusiever en zachter materiaal gemaakt.

Een speciaal ‘Awards Edition’ embleem rondt het uiterlijk van de auto af en zorgt ervoor dat een al zeer unieke auto nog exclusiever wordt.

De Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’ modeljaar 2011 wordt wereldwijd in de tweede helft van 2010 leverbaar. De prijs van de auto wordt binnenkort bekendgemaakt.
Categorie:
Tag(s):