dinsdag, 27. april 2010 - 21:37

De Wolden past bushaltes aan

Zuidwolde

De gemeente De Wolden gaat 46% van de bushaltes aanpassen. De perronhoogte wordt verhoogd met achttien centimeter waardoor de in- en uitgang van de bus gelijk komt met het perron. Indien nodig past de gemeente de toegang naar het perron ook aan.

De intentie van de gemeente is om het openbaar vervoer zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor iedereen en binnen onze mogelijkheden. Hiervoor heeft de gemeente een aantal haltes uitgekozen. Dit zijn haltes in dorpskernen en bij voorzieningen. In de eerste helft van 2009 gaat de gemeente veertien haltes aanpassen. De gemeente heeft de Stichting Gehandicaptenbeleid De Wolden hierover geïnformeerd.

De gemeente past de volgende haltes aan: Meppelerweg 30 in Zuidwolde, Brink 1 in Ruinen, Dijkhuizen 73 in Ruinerwold, Dorpsstraat 75 in de Wijk, Veeningen 47 in Veeningen, Prinses Christinalaan in Koekange en Koekangeweg in Echten.

Omwonenden en reizigers kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. De gemeente vraagt hiervoor begrip. Voor de bouwvakvakantie zijn de werkzaamheden afgerond.
Provincie:
Tag(s):