woensdag, 10. februari 2010 - 20:50

De Wolden zet Hyves in om jongeren te verleiden naar stembureau te gaan

Zuidwolde

Hyvende jongeren in De Wolden krijgen deze week een persoonlijke hyvesuitnodiging van burgemeester Peter Snijders. Het adres van de hyves luidt ikstem3maart.hyves.nl. Het doel is om op informele, laagdrempelige manier jongeren bewust te maken dat hun mening er toe doet bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De bekende onderdelen van de hyves zoals een blog of een poll worden regelmatig ingezet. Ook is er bij belangstelling gelegenheid om te chatten met de burgemeester.

Peter Snijders: 'Zoals een echte hyves, is ook deze site groeiende. Ik heb al enkele jongeren kriskras uitgenodigd en ik heb een bericht op verschillende dorpssites gezet met de oproep om 'vrienden' te worden. Samen met de jongeren wordt de hyves interactief. Ook vind ik het belangrijk dat de jongeren op een makkelijke manier kennis kunnen maken met de verkiezingsprogramma's van de zeven partijen.’

Alle jongeren die dit jaar voor het eerst mogen stemmen, ontvangen ook een brief van de burgemeester. Peter Snijders geeft aan dat hij hen ook in deze brief uitnodigt voor 'ikstem3maart.hyves.nl. Hij hoopt dat veel jonge Woldenaren door deze benadering gaan nadenken om daadwerkelijk naar het stembureau te gaan.

Het dorp in De Wolden dat relatief de meeste stemmers in de leeftijdsgroep van 18-22 jaar heeft, wint een artiest op zijn jaarlijkse dorpsfeest. Welke lokale of regionale artiest dat wordt, stemt de gemeente af met de winnaar en een artiestenbureau. Ook Jongerenwerk van Stiching Welzijn De Wolden wordt hierbij betrokken.
Provincie:
Tag(s):