woensdag, 3. maart 2010 - 10:21

Defect bij autogordel Kia Venga

Den Haag

De Europese organisatie EURO NCAP adviseert bezitters van de Kia Venga
naar de dealer te gaan. Tijdens de EURO NCAP test met dit type auto kwam aan het licht dat de gordel gemakkelijk tussen de geleiderail van de
stoel kan komen.

Hierdoor raakt de gordel beschadigd met als gevolg dat er tijdens de frontale botsing een scheur in de gordel ontstond.

Fabrikant Kia heeft onmiddellijk een beschermhoes voor deze gordel ontwikkeld en deze modificatie doorgevoerd in het productieproces. Kopers van de Venga die hun auto al in bezit hebben, worden opgeroepen naar de dealer terug te gaan om de modificatie te laten doorvoeren. Dit type is pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar.

Overigens haalt de Kia Venga (een midi- MPV) vier sterren bij EURONCAP crashtesten. Met name de bescherming tegen whiplash letsel is opmerkelijk goed. Ook de bescherming voor voetgangers en fietsers is beter dan gemiddeld goed, zo blijkt uit de test.

De Toyota Verso komt als beste uit de test. Dit voertuig haalt vijf sterren. De andere geteste auto’s zijn Citroën Nemo (drie sterren) ,Nissan Cube (vier sterren) , Seat Exeo (vier sterren) Euro NCAP is een samenwerkingsverband van de ANWB en zijn Europese zusterclubs met de Nederlandse , Britse, Zweedse, Duitse, Franse en Catalaanse overheid, de Europese Commissie en de Europese consumentenclubs.
Categorie:
Tag(s):