donderdag, 28. januari 2010 - 16:38

Defensie beëindigt noodhulpdetachement Haïti

Den Haag

Na elf intensieve dagen van hulpverlening, variërend van de begeleiding van konvooien, het uitdelen van noodrantsoenen tot de distributie van shelterboxen, beëindigt het noodhulpdetachement van Defensie donderdag haar inzet op Haïti.

Kort na de ramp stuurde Defensie het ondersteuningsvaartuig Hr.Ms. Pelikaan naar Haïti. Aan boord van het schip waren vijftien bemanningsleden, een detachement van 45 mariniers van de 32ste infanteriecompagnie van het Korps Mariniers uit Aruba, de bootgroep Aruba, zes militairen van de Arubaanse Militie en twee medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Dit noodhulpdetachement zette zich gedurende elf dagen in voor hulpverlening aan de getroffen bevolking van het Caraïbische eiland.

Waar primair de focus lag op algemene ondersteuning en het toegankelijk maken van de haven van Port-au-Prince, verschoof de inzet naar het begeleiden van konvooien, het uitdelen van hulpgoederen en het uitvoeren van verkenningen. Op diverse locaties in Port-au-Prince deelden de mariniers voedsel en water uit. Ook bevoorraadden ze meerdere ziekenhuizen en weeshuizen. Daar werden medicijnen, noodrantsoenen, voedselpakketten, water en luiers gebracht.
Provincie:
Tag(s):