dinsdag, 20. juli 2010 - 21:42

Derde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen

Op de derde avond van de Vierdaagsefeesten was de sfeer goed. Bij de vermaakcentra op de Molenstraat en het Koningsplein was het, vooral wat later op de avond, gezellig druk.

Vanaf 21.30 uur gingen grote publieksstromen naar het Hunnerpark. Rond 23.30 uur gingen daar de lichtkranten aan met het verzoek een andere locatie te bezoeken omdat het te druk werd. De politie verrichtte maandagnacht vijf aanhoudingen.

Twee van de aanhoudingen waren voor openbare dronkenschap. Eén vond plaats op de Gerard Noodtstraat en betrof een 30-jarige inwoner van Nijmegen. Agenten troffen tijdens zijn fouillering meerdere buisjes met een vloeistof, vermoedelijk ghb, en een wikkel met poeder. Dit bleek na testen een hoeveelheid cocaïne te zijn. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Op de Derde Walstraat hielden politieagenten een 46-jarige Nijmeegse aan wegens openbare dronkenschap. In de loop van de ochtend is de vrouw overgedragen aan een zorginstelling waar zij verblijft.

De politie is bezig met een onderzoek naar een openlijke geweldpleging op de Mariënburg die daar rond 00.30 uur plaatsvond. Een 25-jarige inwoner van Den Bosch had tijdens het pinnen een klap in zijn gezicht gekregen. Politieagenten waren er snel bij en hielden ter plekke een 29-jarige man uit Arnhem en een 31-jarige Nijmegenaar aan. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau en worden verhoord. De 25-jarige heeft aangifte gedaan.

Op de St. Thomashof zag een agent een man wildplassen en sprak hem op deze overtreding aan. Ondanks het dringende verzoek om te blijven staan, probeerde de man er vervolgens vandoor te gaan. Toen de politie tot aanhouding wilde overgaan verzette de verdachte zich hevig. Met hulp van omstanders lukte het om de verdachte te boeien. De 33-jarige inwoner van Cuijk is aangehouden voor wederspannigheid en belediging. De man zit nog vast. Eén van de agenten liep als gevolg enkele verwondingen op.
Provincie:
Tag(s):