woensdag, 21. april 2010 - 21:45

Dieven rijden agent ondersteboven

Coevorden

Drie jongens van 14 en 15 jaar oud uit Coevorden en één van 14 jaar uit Groningen zijn aangehouden voor diefstal van een scooter.

De politie kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat een scooter was weggenomen uit het centrum van Coevorden. Ter plekke wist een getuige te vertellen dat de scooter was meegenomen door drie jonge jongens. Een politieagent, die naar huis fietste, had kort voor de melding het drietal zien rijden vanuit de Spoorsingel en had dit ook doorgegeven aan de meldkamer.

De agent fietste vervolgens richting het station en kreeg de jongens weer in het vizier. In de omgeving van de Poppenharelaan wilde de agent de jongens een stopteken geven, maar dit bleek niet mogelijk omdat de jongens met onverminderde snelheid wilden doorrijden.

Het drietal kwam vervolgens in botsing met de fietsende agent en zij kwamen allen ten val. Het drietal kon worden aangehouden. Door de valpartij raakte de agent gewond aan zijn hand en knie. Voor zover bekend raakten de jongens niet gewond. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):