zondag, 10. januari 2010 - 15:47

Diverse aanrijdingen door gladheid

Provincie Groningen

In de Provincie Groningen zijn er naast aanrijdingen met alleen blikschade ook enkele aanrijdingen met letsel gevallen. Bijna alle ongevallen gebeurden door gladheid en/of sneeuwbulten.

In de Nassaustraat in Winschoten raakte zaterdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Winschoten gewond bij een aanrijding. Een onbekende automobilist reed vanuit een parkeervak de weg op. Hierbij zag de bestuurder de jongen op zijn bromfiets over het hoofd. De 16-jarige kwam ten val. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist verliet de plek van het ongeval zonder zijn identiteit achter te laten en hulp te bieden aan de bromfietser. De politie stelt een onderzoek in.

Muntendam

Op de Tussenklappen in Muntendam ging het fout voor een 38-jarige automobilist uit Veendam. Hij haalde een andere auto met te hoge snelheid in. De Veendammer kwam met zijn wielen in de berm terecht en schampte vervolgens een boom. Na een stuurcorrectie belandde de auto in de sloot. De 38-jarige brak door het ongeval een arm.

Usquert

Op de Provincialeweg bij Usquert raakte zaterdagmiddag een 18-jarige man uit Uithuizen gewond. Hij was door het gladde wegdek en een bult sneeuw van de weg gegleden en in de gracht gereden. Het slachtoffer werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Loppersum

Niet veel later op de middag botste op de Provincialeweg N996 bij Loppersum een 26-jarige automobilist uit Delfzijl tegen een boom. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Slochteren

Ten slotte raakte een 54-jarige vrouw uit de gemeente Slochteren op de Verlengde Veenlaan in Slochteren gewond na een slip met haar auto. De automobiliste botste vervolgens tegen een boom. Haar auto raakte zwaar beschadigd. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):