vrijdag, 29. januari 2010 - 23:09

DNA gevonden in moordzaak bejaarde

Meppel

Het onderzoek naar de dood van een 88-jarige vrouw in een verzorgingstehuis in Meppel is nog altijd in volle gang. In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 juni 2009 werd de vrouw vastgebonden en gedeeltelijk ontkleed in haar kamer aangetroffen. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan aan het begin van het onderzoek. Hierbij zijn geen sporen aangetroffen die wijzen op een zedendelict, anders dan de wijze waarop het slachtoffer is aangetroffen. Wel is DNA gevonden. Er kunnen in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen gedaan worden over de precieze vindplaats. De politie gaat er vanuit dat het aangetroffen DNA afkomstig is van de dader. Het profiel van het aangetroffen DNA is vergeleken met de profielen die zijn opgeslagen in de zogenaamde DNA-databank bij het NFI, alsmede in databanken van diverse andere landen. Er bleek geen profiel bekend dat matcht met het aangetroffen profiel.

Op 16 juni is een groot onderzoek gestart naar de dader van dit misdrijf. Sinds die dag werken 25 rechercheurs aan de zaak. De politie heeft onder meer uitgebreid technisch sporenonderzoek verricht, een groot buurtonderzoek gehouden en huis aan huis ruim 21.000 flyers verspreid in de omgeving van Meppel met betrekking tot de aangetroffen fiets. Ook zijn er 275 getuigen gehoord. Bovendien besteedden diverse media aandacht aan deze zaak, waaronder het programma Opsporing Verzocht van de AVRO. Er kwamen veel tips binnen van het publiek. Ondanks deze inspanningen heeft er nog geen aanhouding plaatsgevonden. Ook is nog steeds niet bekend wie de eigenaar was van de aangetroffen fiets. Als mensen informatie hebben over deze zaak, worden ze uitgenodigd dit met de politie te delen. Politie en OM zijn nog steeds volop bezig met het trachten deze vreselijke zaak op te lossen.
Provincie:
Tag(s):