donderdag, 11. februari 2010 - 16:44

DNA-match in zedenzaak Huijbergen

Huijbergen

Het DNA van de 23-jarige man uit Ossendrecht die wordt verdacht van de ontvoering en verkrachting van een 13-jarig meisje uit Huijbergen, komt overeen met DNA dat de politie in deze zaak heeft.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft afgelopen dagen onderzoek gedaan en de zogeheten DNA-match vastgesteld. Bij de verdachte is kort na zijn arrestatie wangslijm afgenomen.

De man uit Ossendrecht werd dinsdagmorgen aangehouden, nadat hij in beeld was gekomen als verdachte. Daarbij heeft de verklaring van het slachtoffer een belangrijke rol gespeeld. Zoals eerder gemeld werden in de woning van de verdachte sporen aangetroffen die hem in verband brengen met de zaak. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Het 13-jarig meisje uit Huijbergen fietste woensdagmorgen 16 december 2009 rond 07.30 uur over de Moerkantsebaan naar haar school in Bergen op Zoom toen ze werd ontvoerd door een onbekende, blanke man. Hij nam haar mee in een witte personenauto en verkrachtte haar. Enige tijd later liet de ontvoerder het meisje weer vrij in de buurt van het waterzuiveringstation in Rilland.
Provincie:
Tag(s):