maandag, 13. september 2010 - 10:17

Documentaire over Johan Stekelenburg

Hilversum

Volgende week woensdag 22 september zal een documentaire over Johan Stekelenburg (1941-2003), getiteld 'Mooie Johan' op tv worden uitgezonden.

De documentaire wordt uitgezonden op zijn sterfdag van 23:00-23:45 uur op Nederland 2, en is gemaakt door Ronnie Griens en Marijke de Val. De oud-vakbondsman, -politicus en -burgemeester overleed op 22 september 2003 aan de gevolgen van slokdarmkanker.

In 'Mooie Johan' komen behalve naaste familie velen aan het woord die in hun werkzame leven met Johan Stekelenburg hebben samengewerkt, zoals oud-premier Wim Kok, PvdA-leider Job Cohen en oud-werkgeversvoorzitter Alexander Rinnooy Kan.

Stekelenburg was een man die mensen wist te verbinden, zo blijkt uit het portret van de NTR. Hij blijkt nog allerminst vergeten. Zo is er een tweejaarlijkse onderscheiding, het Johan Stekelenburg Compliment, voor een persoon of organisatie die zich belangeloos inzet voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

De documentaire is genoemd naar één van de bijnamen van Johan Stekelenburg. Johan werd niet alleen 'De Steek' of 'Stekel' genoemd, maar ook wel 'Mooie Johan', omdat hij gold als een mooie man met flair en stijl.
Provincie:
Tag(s):