woensdag, 16. juni 2010 - 13:13

Dode aangetroffen in Dordrechts pand na explosie en brand

Dordrecht

In het pand, waar woensdagmiddag bij een woningbrand aan de Prinses Marijkestraat in Dordrecht 18 gewonden zijn gevallen, is een dode aangetroffen. Dit heeft de politie woensdagavond laten weten.

Het slachtoffer is vermoedelijk de hoofdbewoner. De politie heeft in de loop van de middag de zoon van de hoofdbewoner gearresteerd. Waar hij van wordt verdacht wilde de politie niet op ingaan.

Vijf gewonden zijn woensdagmiddag ter plaatse aan hun verwondingen behandeld, de andere gewonden, waaronder zwaargewonden, zijn naar diverse ziekenhuizen in de directe omgeving overgebracht. ‘Onder de gewonden is ook een politieman’, meldt de politie woensdag.

De brand brak woensdagmiddag rond 12.15 uur uit voorafgegaan door een harde explosie. Zes woningen in het flatgebouw zouden door de explosie en de uitslaande brand zware schade hebben opgelopen. De Marijkestraat is door de politie afgesloten.

Enorme explosie
Bij een tegenovergelegen flat zijn door de enorme explosie bij een aantal woningen scheuren ontstaan waardoor deze vooralsnog onbewoonbaar zijn. Bij diverse andere omliggende woningen zijn er ramen gesneuveld en deuren ontzet.

Gasexplosie
De mogelijkheid bestaat dat de explosie is veroorzaakt door gas. Omstanders melden tegenover BlikopNieuws.nl dat mogelijk een bewoner die uit zijn flatwoning zou worden gezet de gaskraan heeft opengedraaid met als gevolg de enorme explosie. De politie kon hier woensdagmiddag nog geen uitsluitsel over geven en gaf aan dat de oorzaak zal worden onderzocht.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):