maandag, 18. januari 2010 - 8:39

Dode bij brand

Bij een brand in een woning aan het Philipsplein in Philippine is vanmorgen een persoon om het leven gekomen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De brand ontstond omstreeks 06.20 uur in een rijtjeswoning en werd direct gekwalificeerd als uitslaande brand. De brandweer is daarom met groot materieel ter plaatse gegaan.

De overleden persoon is op de begane grond van de woning aangetroffen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat onderzoek doen in het pand. Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven. Bij het bestrijden van de brand waren tien brandweereenheden betrokken.

Update 17.30 uur
Na technisch en tactisch onderzoek door Politie Zeeland is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf bij de brand in Philippine. Het slachtoffer is vermoedelijk een 22-jarige man uit de gemeente Terneuzen. Politie Zeeland hoopt op korte termijn 100% zekerheid te krijgen over de identiteit van het slachtoffer door middel van de gebitsstatus van de overledene.

Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer bij thuiskomst vanmorgen om 05.50 uur nog iets te eten heeft klaargemaakt waarbij brand is ontstaan. Omdat het om een oudere woning gaat heeft de brand snel om zich heen kunnen grijpen waardoor het pand in korte tijd in lichterlaaie stond.
Provincie:
Tag(s):