zondag, 28. februari 2010 - 15:19 Update: 08-07-2014 1:05

Dom rood Wuytens bezorgt Ajax makkelijke middag

Amsterdam

(ELF-Voetbal) Dankzij Jan Wuytens had Ajax zondag een makkelijke middag in de Arena. De Belgische verdediger van FC Utrecht pakte na een half uur een oerdomme rode kaart, waarna de Amsterdammers konden prijsschieten: 4-0.


Ajax-FC Utrecht is normaal gesproken een duel waar veel gif in zit, maar door de actie van Wuytens verdween al na 32 minuten de angel uit de wedstrijd. De centrale verdediger kwam net over de middenlijn, zonder dat echt gevaar dreigde, met gestrekt been in op Siem de Jong en kon met rood vertrekken. Utrecht was met elf man Ajax al niet de baas, met tien man werd dat er niet veel beter op.

Khalid Sinouh, die in een knalroze shirt de grieperige Michel Vorm verving onder de lat bij de bezoekers, kreeg het steeds drukker, begon zelfs al tijd te rekken en werd uiteindelijk vlak voor rust geklopt, op wel heel knullige manier. Een vrije trap van Jan Vertonghen werd in eerste instantie geblokt, maar de Belg kon opnieuw uithalen. Dit keer kwam zijn poeier op de rug van Luis Suarez, maar de Uruguayaan blijkt zelfs in zijn ruggengraat een uitstekend balgevoel te hebben. Met een lullig boogje vloog de bal in het doel achter Sinouh: 1-0.

Wat volgde was een volkomen eenzijdige tweede helft. Opgesloten in de Bermudadriehoek Vertonghen, Alderweireld, Enoh, zag de eenzame spits Ricky van Wolfswinkel iedere bal van zijn voet verdwijnen en Ajax kon vrijuit aanvallen. Vooral Siem de Jong kreeg drie uitstekende kansen, maar miste scherpte en de nodige dosis geluk. Een schot van dichtbij ging over, een kopbal werd van de lijn gehaald en een slim kopballetje van Suarez ging net voor zijn grote teen langs.

Gregory van der Wiel moest er aan te pas komen om het duel definitief te beslissen. De mee opgestoomde rechtsback kopte na een half uur de 2-0 binnen uit een voorzet van Dennis Rommedahl. Goal nummer drie kwam van Suarez, die nu wel zijn voeten gebruikte. De Uruguayaan soleerde zich met veel mazzel langs een aantal verdedigers en prikte binnen. Minder goed was de gele kaart die Suarez pakte. Hij is daardoor geschorst voor de wedstrijd tegen Sparta. Rommedahl maakte twee minuten voor tijd de 4-0 door een schampschot van Suarez alsnog te promoveren tot doelpunt.

Ajax is in de Eredivisie bezig aan een uitstekende serie met als doel alsnog PSV en FC Twente te achterhalen. De Amsterdammers hebben nu al vijf wedstrijden de nul gehouden en hebben zeventien keer gescoord. Sparta kan zijn borst dus nat maken.
Categorie:
Tag(s):