vrijdag, 19. februari 2010 - 12:54

Door 'cowboy' opgejaagde jongen verliest vinger

Zoetermeer

Een 12-jarige jongen heeft maandag 8 februari zijn middelvinger verloren toen hij achterna werd gezeten door een ‘cowboy’. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Een man met een opvallende cowboyhoed en lange leren jas aan, duwde de jongen die maandag om 12.30 uur op het station Leidsewallen aan het Meeuwenveld van het perron. De jongen vermoedde dat dit voortkwam uit een eerder incident waarbij een bal van de 12-jarige in een van de tuinen terecht was gekomen.

Achtervolging
De jongen rende daarop weg, maar de man kwam hem achterna. Op het andere perron sprong de jongen weg, maar kwam daarbij met zijn hand in een hek. Aangezien hij een ring om zijn middelvinger droeg, bleef hij in het hek haken en werd zijn middelvinger afgerukt.

Bedreiging
De man met de cowboyhoed bedreigde de jongen, dat hij dit voorval aan niemand mocht vertellen, en ging er daarna vandoor in de richting van station Buytenwegh.

Hulp van onbekende
Tegelijkertijd kwam er een man aanlopen die de gewonde jongen hielp. Die identiteit van die man, met donkere huidskleur en alleen Engels sprekend, is onbekend gebleven. Hij nam de jongen mee naar een huis in de buurt en vanuit dat adres werd een ambulance gebeld.

Politie zoekt getuigen
De jongen heeft donderdag 18 februari aangifte bij de politie gedaan. De politie vraagt de man die de jongen heeft geholpen en eventuele andere getuigen van het incident om contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):