zondag, 11. april 2010 - 11:12

Door ex-vriend meegenomen meisje (15) terecht

Scheveningen

Het sinds donderdag 8 april vermiste 15-jarige meisje is weer terecht. Het rechercheteam dat onderzoek deed naar haar vermissing, wist haar vrijdagavond 9 april om 21.30 uur in een hotel in Scheveningen te lokaliseren. Zij verbleef daar met de 18-jarige Zoetermeerder.

Het rechercheteam dat onderzoek deed naar haar verdwijning kreeg in de loop van de dag informatie dat zij en haar (ex) vriend waren gesignaleerd in het centrum van Den Haag. Bij de zoektocht in het centrum van Den Haag werden meerdere wijkbureaus betrokken en werden beelden van de Geïntegreerde Monitor Centrale (GMC) bekeken.

In het begin van de avond kreeg het team informatie dat zij beiden vermoedelijk in Scheveningen verbleven. De zoektocht werd in Scheveningen voortgezet en het spoor naar het tweetal leidde in de loop van de avond naar een hotel. Om 21.30 uur werden beiden in de hotelkamer aangetroffen. Het meisje verkeerde in ogenschijnlijke goede gezondheid.

De 18-jarige werd direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar is de verdachte in verzekering gesteld. Hij wordt zaterdag 10 april in de loop van de dag gehoord. Het meisje werd opgevangen aan het politiebureau. Haar ouders reageerden opgelucht op het goede nieuws.

Het 15-jarige meisje werd donderdag 8 april om 20.10 uur tegen haar wil meegenomen door haar (ex)vriend vanuit de buurt van een fastfoodrestaurant aan de Promenade in het Stadshart. De politie startte een groot onderzoek. In totaal werkten in verschillende samenstellingen circa 20 rechercheurs aan de zaak.
Provincie:
Tag(s):