donderdag, 25. februari 2010 - 14:19

Doorbraak onderzoek steekincidenten Lelystad

Lelystad

Rechercheurs van politie Flevoland hielden deze week een 25-jarige man aan die verdacht wordt van betrokkenheid bij de steekincidenten in Lelystad. Hij is ingesloten, in verzekering gesteld en zit vast. Vrijdag 26 februari wordt de man voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Lelystad werd in december 2008 en in de eerste maanden van 2009 opgeschrikt door in totaal vier verschillende steekincidenten. Drie slachtoffers raakten gewond, een vierde overleed aan zijn verwondingen. Direct na het eerste steekincident op 23 december 2008, startte politie Flevoland een Team Grootschalige Opsporing. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Lelystad werd onderzoek gedaan naar de steekincidenten die kort na elkaar in de provinciehoofdstad plaatsvonden.

Op basis van nieuwe informatie is de man aangehouden en wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de steekincidenten.

In dit stadium van het onderzoek en het zwaarwegende onderzoeksbelang is het niet mogelijk om meer informatie naar buiten te brengen. Omdat de steekincidenten destijds zorgden voor grote maatschappelijke onrust en flinke impact hadden op de Lelystadse bevolking is gekozen om de aanhouding van de verdachte zo snel mogelijk bekend te maken.
Provincie:
Tag(s):