vrijdag, 21. mei 2010 - 13:09

Douane onderschept ruim 300.000 euro

Schiphol

De Douane op Schiphol heeft op 5 mei twee Polen aangehouden die samen een bedrag van ruim 300.000 euro bij zich hadden. 'De mannen van 27 en 28 jaar wilden met het geld vanuit Berlijn, via Amsterdam, naar Sao Paulo vliegen', meldt het ministerie van Financiën vrijdag.

Geldhond
Geldhond Tara van de Douane sloeg aan op een geldspoor bij één van de geldkoeriers. Bij het controleren van de kleding werd een groot geldbedrag in een dubbele onderbroek aangetroffen. Ook op het lichaam van de medereiziger werd een groot geldbedrag aangetroffen. Het geldbedrag bestaat voor het grootste gedeelte uit biljetten van EUR 500.

Aangezien er een vermoeden van witwassen bestond is de FIOD ter plaatse gekomen en heeft beide passagiers op grond daarvan aangehouden en het aangetroffen geld in beslag genomen.

De Raadkamer van de rechtbank Haarlem, locatie Schiphol, heeft woensdag beslist dat beide verdachten nog zeker negentig dagen in voorlopige hechtenis moeten blijven. De FIOD op Schiphol heeft de zaak verder in onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):