vrijdag, 17. september 2010 - 20:44

DPD Pakketservice behouden

Etten-Leur

DPD Pakketservice betrekt volgend jaar een nieuwe bedrijfsruimte in Etten-Leur. Dankzij een flexibele opstelling van de gemeente en adequaat optreden van onder meer de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant, blijft de pakketvervoerder behouden voor Etten-Leur.

Met ondersteuning van de Etten-Leurse belegger, Peeters Landbouwmachines — in de markt beter bekend als Peecon — kan DPD binnenkort een nieuwe bedrijfsruimte betrekken en verder doorgroeien. Etten-Leur en de regio West-Brabant kunnen daardoor een toename in de bedrijvigheid, werkgelegenheid en het investeringsvolume tegemoet zien.

Het bleek in eerste instantie niet mogelijk om in Etten-Leur een geschikte locatie te vinden voor de geplande nieuwbouw, omdat dit stuitte op frictie met de voorraadterreinen zoals vastgelegd in het ter plaatse vigerende bestemmingsplan. Om die reden leek DPD haar activiteiten noodgedwongen te moeten verplaatsen van Etten-Leur naar Breda, Gorinchem of Dordrecht. REWIN West-Brabant kon echter na goed overleg met de gemeente Etten-Leur toch bewerkstelligen dat de vereiste vergunningen werden afgegeven. Door een daaropvolgende adequate actie van de gemeente zag DPD af van een verhuizing naar een andere gemeente en werd alsnog gekozen voor Etten-Leur.
Provincie:
Tag(s):