donderdag, 14. januari 2010 - 17:09

Drenthe en Overijssel gaan Vechtdallijnen aanbesteden

Regio

De provincies Overijssel en Drenthe en Regio Twente gaan de treindiensten Zwolle-Emmen en Almelo- Mariënberg gezamenlijk aanbesteden

Dit hebben de Gedeputeerde Staten van beide provincies op 12 januari en het Dagelijks bestuur van de Regio Twente op 11 januari besloten na goedkeuring van het Plan van Eisen, de Reactienota en het bestek. De aanbesteding start op 14 januari 2010.

De provincies Drenthe en Overijssel zijn verantwoordelijk voor de treindienst Zwolle-Emmen. Voor de Regio Twente is dat de treindienst Almelo-Mariënberg. Beide treindiensten worden in één concessie aanbesteed. Hiervoor is gekozen omdat alle partijen de treinverbinding tussen Drenthe en Twente kunnen verbeteren. Beide lijnen gaan samen onder de naam Vechtdallijnen. Een mogelijke eerste stap is het doortrekken van de treindienst Almelo- Mariënberg naar Hardenberg.

Bij de aanbesteding wordt er ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd. De belangrijkste zijn, opdrachtgevers worden opbrengstverantwoordelijk, nieuwere treinstellen voor de treindienst Zwolle - Emmen, provincies Overijssel en Drenthe, Regio Twente en de nieuwe vervoerder werken samen aan het realiseren van reizigersgroei. Daarvoor wordt een gezamenlijk ontwikkelteam opgericht.

De opdrachtgevers streven in de aanbesteding naar meer treinen in de spits en het doortrekken van de treindienst Almelo-Mariënberg naar Hardenberg.

Geïnteresseerde vervoerders kunnen tot 15 april 2010 offertes indienen. Na een beoordeling door alle partijen alle partijen is de gunning is op 18 mei 2010. De gekozen vervoerder start met het uitvoeren van de dienstregeling vanaf december 2012.
Provincie:
Tag(s):