donderdag, 21. januari 2010 - 22:18

Drenthe geeft miljoen aan Haïti

Assen

De inzamelingsactie “Drenthe helpt Haïti” heeft donderdag 21 januari meer dan één miljoen euro opgebracht. Vlak voor zes uur ‘s middags maakten RTV Drenthe directeur Klaas Samplonius en Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar dit voorlopige eindbedrag bekend. Tichelaar verrichte om 9.00 uur ’s morgens met een gongslag en een provinciale gift van 500.000 euro, de opening van de actie voor de aardbevingsslachtoffers.

De hele dag stelde RTV Drenthe de studio in Assen open voor initiatieven van de bevolking. Artiesten traden belangeloos op, er werd geschilderd, gefotografeerd en gemasseerd. In de studio van RTV Drenthe is gedurende de hele dag door een telefoonteam van bekende Drenten geld ingezameld. Een veiling van aangeboden kunstwerken en andere artikelen bracht ruim 5.500 euro op en schoolkinderen kwamen geld brengen dat was opgehaald met allerlei karweitjes en statiegeldflessen. Verslaggevers van de regionale omroep trokken de provincie in om ook daar verslag te doen van activiteiten in het kader van de landelijke actiedag voor Haïti.

Met de actie “Drenthe helpt Haïti” sluit RTV Drenthe aan bij de landelijke actiedag ten bate van gironummer 555 van de Samenwerkende Hulp Organisaties.
Provincie:
Tag(s):