maandag, 1. februari 2010 - 18:20

Drenthe houdt rekening met aanpassing strooibeleid

Regio

De provincie Drenthe houdt er rekening mee dat door de ontstane schaarste van strooizout het noodzakelijk is om het strooibeleid voor de komende 48 uur aan te passen. Bij het huidige weerbeeld is de voorraad strooizout niet voldoende om de gladheid op de gebruikelijke wijze te bestrijden. De provincie wil daarom benadrukken dat weggebruikers hun snelheid moeten aanpassen aan de situatie.

Op de wegen die als belangrijke hoofdader zijn aangemerkt wordt zo lang mogelijk met zout gestrooid. Het gaat om de N34 (Emmen-Groningen), N862 (Klazienaveen-Emmen), N391 (Emmen-Ter Apel), N381 (Emmen-Drachten), N382 (Rondweg Coevorden), N371 (Meppel-Assen), N372 (Peize-Roden-Groningen), N374 (Stadskanaal-Borger), N855 (Diever-Nijensleek), N375 (Meppel-A28) en N851 (De Wijk-Meppel). Ook op de fietspaden die veel worden gebruikt door schoolgaande jeugd wordt zo lang mogelijk gestrooid.

Bij hevige sneeuwval wordt eerst alleen met sneeuwschuivers gewerkt. Daarna wordt beperkt op de hierboven genoemde wegen gestrooid. Vooralsnog wordt niet overgegaan tot het sluiten van wegen.
De provincie Drenthe heeft vier steunpunten van waaruit wordt gestrooid. Op dit moment is er op deze steunpunten in totaal nog ongeveer 120 ton zout. Door het extreme winterweer wordt er zoveel strooizout gebruikt voor de gladheidbestrijding dat er landelijk een gebrek is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):