donderdag, 18. februari 2010 - 21:44

Drenthe trots op Olympische sporthelden

De Groeve

Gedeputeerde Anneke Haarsma heeft donderdagmiddag de prijs uitgereikt van de mooiste aanmoedigingsmascotte voor schaatsster Renate Groenewold. De mascotte is gemaakt door leerlingen van basisschool de Schuthoek uit De Groeve. De leerlingen waren heel verrast dat zij uit handen van Anneke Haarsma symbolisch de prijs overhandigd kregen. Vrijdag 5 maart krijgen de winnaars op de ijsbaan van De Bonte Wever een schaatsclinic van Renate. In totaal zijn er 8 mascottes gemaakt voor Renate.

Het afgelopen weekend heeft in het teken gestaan van de Campagne “Drenthe houdt van haar helden”. Deze campagne is een initiatief van het Drents Olympisch Plan ‘Drenthe 2028’ en Marketing Drenthe. Drenthe laat zien hoe trots zij is op haar sporthelden, met Renate Groenewold als groot voorbeeld. Renate

Renate Groenewold is als ambassadeur voor Drenthe 2028 een duidelijk voorbeeld voor Drenthe. Ze heeft een positieve uitstraling en haar ambitieniveau ligt erg hoog. Ze heeft dit de afgelopen jaren in een lange carrière bewezen en is wereldkampioen op de 3000 meter. Haar tiende plaats op de Olympische Spelen in Vancouver doet daar niet aan af. De uitvoering van Drenthe 2028 vindt Renate getuigen van lef en durf. De provincie ziet Renate als voorbeeld; hoe je met de nodige inzet, ambities, talent, ervaringen, doorzettingsvermogen en de nodige tegenslagen overwinnend, tot grote prestaties kunt komen. Mede door haar inzet is het Drents Olympisch Plan 2028 tot stand gekomen.

Als de Olympische kans zich voordoet in 2028 in Nederland moet Drenthe er meer dan klaar voor zijn en moet de nodige ervaring reeds aanwezig zijn. Vooraf moeten diverse grote evenementen georganiseerd zijn en de faciliteiten en infrastructuur dienen op orde te zijn. Dit is één van de ambities uit het Drents Olympisch Plan 2028.
Provincie:
Tag(s):