vrijdag, 9. juli 2010 - 19:22

Drenthe voorbereid op voetbalfeest

Regio

De Drentse gemeenten en hulpdiensten houden rekening met een drukke zondagavond tijdens en na de WK-finale waar het Nederlands elftal strijdt om de wereldtitel.

Na voorgaande wedstrijden ontstonden op steeds meer plaatsen spontane Oranjefeesten met veel publiek. Voor de dag van de finale worden op diverse plaatsen activiteiten rond de wedstrijd georganiseerd, zoals grote beeldschermen in diverse centra en bij horecagelegenheden. Om deze festiviteiten veilig te laten verlopen hebben de hulpdiensten en gemeenten zich gezamenlijk hierop voorbereid. In een aantal gevallen zijn vergunningen verleend met daaraan gekoppeld voorwaarden die vooraf en tijdens de festiviteiten door de gemeente worden gecontroleerd.

Vanwege de verwachte drukte houden hulpdiensten en gemeenten voldoende personeel beschikbaar om alles, los van de uitslag van de wedstrijd, goed en vooral veilig te laten verlopen. Voor de politie betekent het, net als bij eerdere spontane oranje voetbalfeesten, dat de festiviteiten een groot feest zijn. Maar, de politie treedt op als er strafbare feiten worden gepleegd zoals vernielingen, openlijk geweld of gebruik van vuurwerk. Daarnaast hopen wij dat alle (verkeers)deelnemers in de openbare ruimte begrip voor elkaar hebben. De politie wil graag dat iedereen weer veilig thuis komt en daarom zal onder meer voor en na de wedstrijd op alcohol in het verkeer worden gecontroleerd.
Provincie:
Tag(s):