maandag, 25. januari 2010 - 21:50

Drents Olympisch vuur begint te branden

Regio

Vanaf 28 januari gaan Renate Groenewold en gedeputeerde Anneke Haarsma elkaars ambities versterken. Renate Groenewold is de ambassadeur van het Drents Olympisch Plan 2028. Anneke Haarsma gaat Drenthe warm laten lopen voor de Olympische race van Renate Groenewold op 14 februari met de campagne “Drenthe houdt van haar helden”.

Als de Olympische kans zich voordoet in 2028 in Nederland moet Drenthe er meer dan klaar voor zijn en moet de nodige ervaring reeds aanwezig zijn. Vooraf moeten diverse grote evenementen georganiseerd zijn en de faciliteiten en infrastructuur dienen op orde te zijn. Dit is één van de ambities uit het Drents Olympisch Plan 2028.

Met Renate Groenewold als ambassadeur is ze een duidelijk voorbeeld voor Drenthe, ze heeft een positieve uitstraling en haar ambitieniveau ligt, evenals dat van de Provincie Drenthe, erg hoog en de uitvoering van het Drents Olympisch Plan 2028 getuigt van lef en durf. Ze heeft dit de afgelopen jaren in een lange carrière bewezen en is wereldkampioen op de 3000 meter. De provincie ziet Renate als voorbeeld; hoe je met de nodige inzet, ambities, talent, ervaringen, en vooral doorzettingsvermogen en de nodige tegenslagen overwinnend, tot grote prestaties kunt komen. Mede door haar inzet is het Drents Olympisch Plan 2028 tot stand gekomen.
Provincie:
Tag(s):