donderdag, 15. juli 2010 - 21:36

Drentse inbreker door de BR NON aangehouden

Emmen

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) heeft dinsdag een 37-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt verdacht zeven woninginbraken en één bedrijfsinbraak te hebben gepleegd in Noordoost-Nederland en Duitsland. Het onderzoek stond onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle.

De verdachte werd in zijn woning aangehouden, waarna het huis doorzocht werd door de rechercheurs van de BR NON en medewerkers van de politie Drenthe. Ook vond er een zoeking plaats in de woning van de vriendin van de verdachte. Tijdens de zoekingen werden diverse goederen inbeslaggenomen. Er wordt onderzocht in hoeverre deze afkomstig zijn van diefstal.

De BR NON startte in mei 2010 een onderzoek naar de verdachte op basis van informatie afkomstig van de politie Drenthe. Zij onderzocht inbraken in de maanden mei, juni en juli 2010. Met name enkele zeer recente inbraken, onder andere gepleegd in Assen, Emmen en Neuenhaus (Duitsland), hebben direct geleid tot de aanhouding van de verdachte. De buit van de inbraken bestond veelal uit contant geld, computers, gsm’s en bankpasjes. Met de gestolen pasjes en de verkregen pincodes werd vervolgens geld gepind. De BR NON zet haar onderzoek voort en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):