donderdag, 21. januari 2010 - 19:22

Drie aanhoudingen na mishandeling op Rotterdam CS

Rotterdam

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de mishandeling van een 19 jarige jongen, woensdag 20 januari rond middernacht op station Rotterdam Centraal. De politie Rotterdam Rijnmond hield twee verdachten aan. Een derde verdachte werd aangehouden door de Spoorwegpolitie. Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen met ernstig letsel aan zijn gezicht.

Omstreek middernacht liep het slachtoffer samen met twee vrienden via de trap naar beneden richting reizigerstunnel. Achter hen liepen drie mannen. Het slachtoffer kreeg een duw, viel van de trap en werd door een van de verdachten hard op zijn gezicht geslagen. Hierbij raakte onder andere zijn lip zwaar gewond. Een van de vrienden van het slachtoffer werd ook door de verdachten lastiggevallen, maar hij wist zich met een stok te verdedigen. De verdachten lieten ook een vuurwapen zien dat zij in het bijzijn van de slachtoffers doorladen.

Twee van de verdachten zijn in de buurt van het station aangehouden door de politie Rotterdam-Rijnmond, die in een prullenbak ook een vuurwapen aantrof. De derde verdachte kon op signalement van de slachtoffers worden aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De Spoorwegpolitie verricht het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):