zaterdag, 9. oktober 2010 - 17:33

Drie gewonden bij brand in champignonkwekerij

Kerkdriel

Zaterdagmiddag rond 15.00 uur brak brand uit in een champignonbedrijf aan de Kloosterstraat. Bij de brand raakten drie personen gewond.

De brand ontstond tijdens werkzaamheden aan een stroominstallatie. Alle hulpdiensten gingen er direct naartoe. Ook de traumaheli kwam ter plaatse. De eigenaar van het bedrijf raakte lichtgewond en een monteur zwaargewond. Zij werden beiden overgebracht naar het ziekenhuis.
Tijdens het incident raakte tevens een wielrenner gewond toen hij tegen een auto van de geneeskundige dienst botste.

Al snel werd duidelijk dat het ging om een zeer grote brand, die woedde in meerdere cellen van het bedijf. De brand zorgde voor veel rookontwikkelingen. In omgeving van Kerkdriel en Velddriel werd daarom een SMS-Alert verzonden met het verzoek om ramen en deuren gesloten te houden. De de omgeving werd door de politie groot afgezet. Een meetploeg van de brandweer heeft metingen verricht naar de concentratie gevaarlijke stoffen. Hieruit werd duidelijk dat het gaat om zeer kleine concentraties die standaard vrijkomen bij een brand. Rond 17.30 uur gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’. Tevens werd aan afloopbericht verzonden. Het nablussen neemt nog enige tijd in beslag.

Meer informatie is ook te vinden op de website van de gemeente.
Provincie:
Tag(s):