vrijdag, 29. januari 2010 - 7:35

Drie gewonden na overval op woning

Tilburg

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing met 20 rechercheurs geformeerd om te onderzoeken wat er donderdag precies in een woning aan de Goirkestraat heeft plaats gevonden.

Bij een vermoedelijke overval in een woning annex bedrijfspand, waarbij ook werd geschoten, raakte een nog onbekende Duits sprekende man zwaar gewond aan zijn hoofd.

Om 10.45 uur werd gemeld dat in de woning een overval had plaats gevonden waarbij was geschoten. Op straat werden vijf Duits sprekende mensen aangetroffen, waarvan de identiteit nog niet bekend is. Een van deze mensen was ernstig gewond. Hij had hoofdletsel. Drie van hen werden door ambulances meegenomen naar het ziekenhuis. De twee lichtgewonden mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten. Zij zijn daarna naar het politiebureau gebracht om een verklaring af te leggen.

De twee op straat overgebleven Duits sprekende mannen werden direct door de politie meegenomen naar het bureau. Uit hun eerste verklaringen kwam naar voren dat zij voor zaken naar Tilburg waren gekomen. In het pand aan de Goirkestraat waar zij waren, heeft vervolgens kennelijk een overval plaats gevonden, waarbij ook werd geschoten. Zij zijn vervolgens uit de woning gevlucht en naar hun busje gelopen dat in de straat stond. Daar werden zij door de ambulancedienst en politie aangetroffen.

Om hoeveel overvallers het gaat is nog niet duidelijk. De politie gaat uit van ten minste twee daders, maar er wordt rekening mee gehouden dat het om meer personen gaat.

De vier Duits sprekende slachtoffers aan het bureau, zijn in overleg met de officier van justitie inmiddels aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident.
Provincie:
Tag(s):