dinsdag, 12. januari 2010 - 22:35

Drie jongens aan dood ontsnapt

Almere

Drie jongens zijn dinsdagmiddag rond kwart over vier aan de dood ontsnapt toen ze over het ijs de Hoge Vaart wilden oversteken.

De drie wilden de vaart over tussen de voetbalvelden van Omniworld en de Waterwijk, toen precies in het midden het noodlot toesloeg. Met z'n drieën gingen ze door het ijs en kwamen in het ijskoude water terecht. Juist op die plek is de Hoge Vaart dieper dan aan de zijkanten omdat de vaargeul voor de binnenvaart daar loopt. Deze is zo'n 4 meter diep.

De hulpdiensten werden gealarmeerd en kwamen massaal ter plaatse. In het begin was er een hoop onduidelijkheid of er nog mensen in het water lagen. De brandweer zette daarom meteen een duikteam in en een duiker zocht onder het ijs de plek des onheils af.

Uiteindelijk bleken de jongeren allemaal op eigen kracht weer uit het water te zijn gekomen en zaten bij één van hen thuis om op te warmen. De zoekactie kon daarop worden afgebroken. Twee ambulaces zijn naar de woning gegaan om het drietal te contoleren op onderkoeling.
Provincie:
Tag(s):