woensdag, 2. juni 2010 - 22:58

Drie verdachten aangehouden in onderzoek gewelddadige overval

Haarlem

De politie Kennemerland heeft, na vier maanden uitgebreid onderzoek, drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar een gewelddadige gewapende overval op een Praxisfiliaal in Nieuw-Vennep.

Het drietal, een 17-jarige jongen uit Den Helder en twee Amsterdammers, van 19 en 20 jaar oud, werd in hun woonplaatsen aangehouden.

Op 23 januari van dit jaar werden drie in de Praxis aanwezige medewerkers door de overvallers met een vuurwapen bedreigd, twee van hen werden vastgebonden. De medewerkers werden onder bedreiging gedwongen de kluis te openen, maar vanwege een tijdslot was dat niet mogelijk. Uiteindelijk verlieten de overvallers daarom het pand, waarbij een medewerker gestoken werd met een mes. Hij werd in kritieke toestand naar het VU-ziekenhuis vervoerd.

In april werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Dit leverde enkele tips op.

Aansluitend aan de aanhouding van de verdachten zijn een vijftal huiszoekingen verricht. Hierbij werd onder meer een vuurwapen aangetroffen, dit is in beslag genomen.

De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):