zondag, 5. september 2010 - 22:11

Dronken automobilist valt in slaap voor verkeerslicht

Maastricht

De politie Limburg-Zuid heeft dit weekeinde diverse automobilisten aangehouden die onder invloed een auto bestuurden.

Vrijdagavond stond een auto stil op de A2 bij de verkeerslichten met de Rooseveltlaan in Maastricht. De bestuurder -een 38-jarige man uit Eijsden- lag voorover op het stuur te slapen. Het inslaan van de autoruit merkte de verdachte niet, pas na een pijnprikkel reageerde hij. De Eijsdenaar bleek te veel te hebben gedronken en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zaterdagochtend eindigde een 42-jarige bestuurder zijn rit in de greppel langs de A2 ter hoogte van Swentibold. De man uit Geleen bleek rond te rijden terwijl hij een ontzegging van zijn rijbevoegdheid had en had te veel gedronken.

Op de kruising Groene Boord met de Putgraaf in Heerlen ging zaterdagochtend rond 03:30 uur een 23-jarige Heerlenaar met grote snelheid de verkeerde kant op. Vanaf de Putgraaf reed hij rechtdoor, over het fietspad en het gras, waarna hij de rit in een heg eindigde. De man was beginnend bestuurder en had een alcoholpromillage van 1,4. Zijn rijbewijs is inbeslag genomen en de auto werd afgesleept.

Rond hetzelfde tijdstip parkeerde een 63-jarige Belg zijn sportauto op de stoep bij een café op de Boschstraat. Om daar te komen was via het cameratoezicht te zien dat hij een weg inreed waar een geslotenverklaring geldt. De man pakte een schaakspel uit zijn auto en wilde achter zijn auto op de stoep gaan schaken, maar werd toen door de politie aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,94 te hebben.
Provincie:
Tag(s):