zondag, 1. augustus 2010 - 20:37

Dronken automobilisten maken brokken

Stramproy

In Limburg zijn dit weekeinde drie automobilisten betrapt die met een slok teveel op hun voertuig bestuurden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond half twee heeft een busje een verkeersbord en boom geramd op de Lochtstraat in Stramproy. De bestuurder probeerde hierna weg te komen, dit lukte echter niet omdat de auto te zwaar beschadigd was. Toen agenten op locatie waren bleek de man in slaap gevallen te zijn. Een blaastest wees uit dat de man bijna vier keer zoveel had gedronken als maximaal is toegestaan. Het rijbewijs van de 69-jarige Belg werd ingenomen.

Dezelfde nacht zagen agenten op de A2 ter hoogte van het tankstation Swentibold in Geleen een beschadigde auto met lekke band op de vluchtstrook rijden. De auto reed de parkeerplaats op, waarna de agenten poolshoogte namen. Bij aankomst van de agenten gaf de 51-jarige bestuurder uit Sittard spontaan aan dat hij zojuist een ongeluk had gehad op het verkeersplein Kerensheide. De man had daar de controle over het stuur verloren toen hij bezig was een sigaret te draaien, waarna de auto tegen een lichtmast botste. Onderworpen aan een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken.

Een 52-jarige man uit Maastricht is zaterdagochtend aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol met zijn auto tegen drie geparkeerd staande auto’s had aangereden. Dit gebeurde langs de Meerssenerweg in Maastricht. De Maastrichtenaar was na de aanrijdingen gewoon doorgereden, maar kon even later bij zijn woning in de buurt worden aangehouden. Hoewel hij duidelijk onder invloed van alcohol was, weigerde de man mee te werken aan een blaastest. De man werd aangehouden en zijn auto in beslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):